ליעוץ והזמנות

לייקה | אייקון תרבותי

לייקה| אייקון תרבות

אדם סקרן, חובב צילום חוקר ,מדען ומהנדס גרמני בשם אוסקר בארנאק , המציא ופיתח את מצלמת הלייקה הראשונה בעצם לשימוש אישי.
בארנק עבד בחברה לייצור מיקרוסקופים בשם LEITZ
כמיתמחה בעדשות למיקרוסקופים ובעל ידע רחב בעולם האופטי, החל לבנות מודל מצלמה חדש. בעלי  החברה למיקרוסקופים היה גרמני בשם ארנסט לייץ', שתמך מאוד  באוסקר בארנק ואיפשר לו לייצר את  דגם המצלמה בפורמט של 35 ממ   שיוביל את עולם הצילום לעידן חדש.


בעל המיפעל | ארנסט לייץ'

בשנת 1913 החלו לעבוד במרץ על פיתוח הדגם הראשון של מצלמת לייקה 35 ממ.


הדגם הראשון של לייקה  M1

בתקופה הזו , של ראשית המאה ה19 שארועים דרמטיים מתרחשים בעולם כולו ובייחוד באירופה, לא ניתן היה להפיץ באופן מיסחרי את דגם הלייקה הראשון. באותן שנים פרצה מלחמת העולם הראשונה.
.
בשנת 1925 כשהמצב איפשר , חברת לייקה הוציאה אל השוק את הדגם המיסחרי הראשון שלה. המצלמה עוררה עניין רב,זו היתה מהפכה בתחום הצילום. ראשית גודלה איפשר עבודה נוחה וקלילה, צלמים חובבים נהנו לצלם בנוחות עם מצלמה קטנה .  החלו לצלם במקומות שלא צילמו בעבר בפנים ובחוץ, סיטואציות יומיומיות וארועים פומביים.היתרון הגודל השני היה איכות  המצלמה מבחינה אופטית .
מצלמות לייקה איפשרו צילום דרך עיינית | viewfinder , ובשנת 1930 פיתוח נוסף של החברה  שיפר בצורה דרמטית את איכות התוצאה הסופית,  המצאת  ה range finder שהוא מודד בעצם את מרחק האובייקט מהמצלמה כדי לכוון את החדות  | הפוקוס. מאתר מרחק זה היה בשלב ראשון חיצוני, לא בתוך גוף המצלמה.  בשנת 1932 לייקה פיתחה דגם שמכיל את מאתר המרחק בתוך גוף המצלמה. (הדגם D2). מאתר המרחק היה מסונכרן  כמו שהגרמנים יודעים לדייק, עם גלגל המרחק .  טכנולוגיה שאיפשרה חדות מלאה , את הידע הזה העבירו החוקרים מעולם הגאומטריה האופטית. . לייקה שמרה לאורך השנים על דיוק בעבודה, שמירה על איכות מוקפדת וידע טכני מרשים.


לייקה לוקסוס | הדגם עם מאתר המרחק חיצוני.

בדגמים ראשוניים אלו מפתח הצמצם היה מוגבל יחסית, :
1/40 1/30 1/60 1/100 1/200 1/500
באותה עת לא ניתן היה להחליף עדשות בטווחים שונים. לייקה פיתחה טכניקה מיוחדת המאפשרת עבודה עם עדשות שונות, ניתן היה להחליף עדשה בטווח שונה על ידי הברגה פשוטה. לייקה פתחה בפני הצלמים את האפשרות לשינוי אופטי ממשי. מאותו דגם ניתן היה לצלם עם עדשה הגדולה יותר מ 50 מ"מ..
לייקה לא הסתפקה בפיתוחים אלו והמשיכה לשקוד לחידושים ופיתוחים נוספים. ב1933 פיתחה את הדגם F3 שבו ניתן לשנות את מהירות פתיחת התריס לפי הצורך של הצלם בהתאם לתנאי הצילום.
משנת 1938 ייצרו את הדגמים כאשר ה range finder וה viewfinder צמודים זה לזה בסדרת המצלמות M


לייקה M2



בשנת 1936 הלך לעולמו , אוסקר בארנאק. לייקה המשיכה בעבודתה הטובה ושמרה על איכות במיוחד בתחום האופטי . יצאו אל האור דגמים נוספים שהלכו והישתבחו עם השנים , כל הדגמים מבית הייצור של לייקה , איכותיים ומוקפדים ביותר. הנדסת אנוש נהדרת ממשק מיקצועי ונוח לתיפעול ועדשות ברמת איכות הגבוהה בשוק.
צלמים מיקצועיים מביני עניין יכולים להעריך את האיכות המצויינת של לייקה, צלמים ידועים רבים מצלמים רק עם לייקה.לייקה הפכה לשם בעל ערך מיקצועי , מי שמצלם עם מצלמות לייקה מייד נכנס לפנטאון מביני העניין.
צלמים ידועים ובנלאומיים כמו:
הנרי קרטייה, אנדריאס פינינגר,אלקסנדר רוצ'נקו אלקס ליבק הישראלי.ועוד רבים וטובים מאוד.
לייקה השכילה לפרסם את מוצרייה בפירסום נכון וחכם המיועד למבינים ומיקצועיים  ומיתגה את עצמה בצורה חדה וברורה כמייצרת מצלמות אייכות ,  לייקה הפכה עם השנים לסמן ימני בכל הקשור למצויינות בתחום . השילוב של איכות ללא פשרות , מצלמות נוחות וקטנות יחסית, צלמים מרוצים ופירסום מעולה הפכו את לייקה לאייקון בתחום הצילום. ומכאן לאייקון תרבות.   היום לייקה כבר עברה את סדרת ה M10 והיא יצרנית מובילה בעולם מבחינת איכות ושלמות .  לייקה משווקת בישראל על ידי חברת 4h  ורשת קאמרה. 






לייקה M9 | דגם חדשני ואיכותי ביותר.

Wim Wenders Movie for Leica Camera



כתבה | בושמת איבי